Taartje van geitenkaas en gekleurde tomaatjes

1. Hoofdgerecht

2. Tweepersoons

3. Vegetarisch

4. Bereiding ca. 40 minuten

TaartjeGeitenkaasTomaat_eind

 

Benodigdheden

– Snijplank

– Koksmes

– Kom

– Bakplaat

– Bakpapier

– Kom

Voorraadkast

– 5 eetlepels olijfolie (5 eetlepels)

– Zout

– Peper

Ingrediënten

1 pakje bladerdeeg

500 gr gekleurde tomaatjes

150 gr geitenkaas

100 gr Parmezaan

2 eetlepels balsamicostroop

50 gr rucola

20 gr basilicum

5 takjes tijm

TaartjeGeitenkaasTomaat_ingredienten

 

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg uit en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de tomaatjes in tweeën.

TaartjeGeitenkaasTomaat_stap1

2

Verdeel de geitenkaas over het deeg. Verdeel de tomaatjes over de geitenkaas en bestrooi met de tijmblaadjes, zout en peper. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en zet het voor ongeveer 25 – 30 minuten in de oven.

TaartjeGeitenkaasTomaat_stap2

3

Schaaf de Parmezaan met een dunschiller. Pluk de basilicumblaadjes en meng met de rucola, 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

TaartjeGeitenkaasTomaat_stap3

4

Serveer de taart met de salade er bovenop. “Drizzle” de balsamicostroop er overheen en maak af met de Parmezaan.

Tomaat Taart eind

Share on Pinterest