Pompoensoep met geroosterde maïs

1.Hoofdgerecht

2.Tweepersoons

3.Vegatarisch

 PompoenMaisSoep_eind

 

Benodigdheden

– Koksmes

– Snijplank

– Koekenpan

– Pan

– Staafmixer

– Dunschiller

Voorraadkast

– Olijfolie (3 eetlepels)

– Zout

– Peper

– 150 ml melk

Ingrediënten

1 flespompoen (1kg geschild gewicht)

2 maïskolven

20 gr boter

1 ui

1 groentebouillonblokje

½ -1 theelepel milde currypoeder (3 gram)

PompoenMaisSoep_ingredienten

Bereiding

1

Snijd de ui fijn. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in stukken van 2 cm.

Snijd voorzichtig de maïskorrels van de kolven af. Los het bouillonblokje op in 400 ml warm water.

PompoenMaisSoep_stap1

2

Verwarm een pan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de gesneden ui toe en smoor het zachtjes voor 5 minuten. Voeg de pompoen en de helft van de mais toe met wat zout en peper en roer goed door elkaar. Laat 5 minuten smoren, voeg daarna de curry toe. Voeg melk en bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes voor 20 minuten koken.

PompoenMaisSoep_stap2

3

Verhit een koekenpan met 20 gr boter en 1 eetlepel olijfolie op medium vuur. Voeg de resterende maïs toe. Bak voor ongeveer 8 minuten totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

PompoenMaisSoep_stap3

4

Pureer de soep met een staafmixer als de pompoen zacht is. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 kommen en bestrooi met de knapperige maïskorrels.

PompoenMaisSoep_stap4

Share on Pinterest