Als ik trek heb in een gezonde kleine maaltijd of een tussendoortje maak ik regelmatig verse broccoli soep. Het is makkelijk om te maken en erg gezond door de vele voedingsstoffen en vitaminen dat broccoli bevat. Voor een ‘simpele’ broccoli soep maak ik gebruik van de onderstaande producten. Hieruit haal je een soep voor vier personen. Uiteraard kun je de kruiden aanpassen, de hoofdrol is voor de broccoli.

Runderbouillonblokje (van de natuurwinkel);
500 gram broccoli;
5 deciliter water;
4 takjes tijm;
4 takjes peterselie;
1 EL olijfolie;
Peper, zout en/of cayennepeper op smaak.

– Maak de broccoli goed schoon, verdeel de bloem in kleine roosjes en snij de stengel in plakken;
– Voeg het bouillonblokje toe aan het water;
– Kook de broccoli, peterselie en tijm met de bouillon in 4 minuten gaar;
– Mix het geheel met een staafmixer tot een soep en voeg de olijfolie toe;
– Breng de soep op smaak met peper en/of cayennepeper.

Ik vind de soep zout genoeg door het bouillonblokje, maar je kunt uiteraard naar eigen smaak nog een beetje zout toevoegen.
Je kunt de soep 2-3 dagen in de koelkast of 12 maanden in de vriezer bewaren.

Eet smakelijk.

(bron foto: leukerecepten.nl)
Share on Pinterest